Централният защитник на ЦСКА Александър Барт разказа пред медиите в родната си Франция за футбола в България преди световната квалификация между двата тима тази събота на Националния стадион „Васил Левски” от 21:45 часа.

“Първият ми клуб в България беше Литекс. Отидох само за три дни на тестов, а взех, че останах три години в този тим. След това отидох в Лудогорец и останах там повече време. В България вторият най-изучаван език след руския е френският. Хората обичат нашата страна, феновете обичат френския отбор, след като Емил Костадинов така болезнено ни заби нож в гърба. След 24 години тук не спират да говорят за този мач, но на хартия сега Франция не би трябвало да има проблем. Българите не са играли на голямо първенство отдавна, но може би проблемът е в школите. Като цяло нивото там не е лошо, но силните български футболисти по-трудно стигат нависоко. Иначе клубове като Лудогорец и ЦСКА биха се класирали между 5-о и 10-о място в Лига 1, а борещите се да не изпаднат са на нивото на Лига 2”, споделя Барт пред Midi Libre.

“В момента най-големите български звезди са Ивелин Попов, Димитър Рангелов, Марселиньо и Андрей Гълъбинов. Всички те са нападатели, което прави атакуващата им линия опасна, но няма нищо общо с класата, с която разполагаме във Франция. Българите ме търсеха да им разказвам за нашия национален отбор, полудели са по Килиан Мбапе, виждат го носител на “Златната топка”. Те са луди и по националния си отбор. Ако видят, че имаме проблеми срещу тях, феновете им ще направят уникална атмосфера", допълва бранителят, който има вече осем сезона стаж по родните терени.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​