Ветеранът в състава на Манчестър Юнайтед Райън Гигс е оптимист за продължаването на отбора на 1/2-финалите в Шампионската лига. В 21:45 часа тази вечер "червените дяволи" приемат Байерн (Мюнхен) на "Олд Трафорд", след като загубиха с 1:2 гостуването в Германия в първия мач.

Гигс призова съотборниците си отново да покажат духа, с който прегазиха Рома със 7:1 преди три години. Тогава "червените дяволи" загубиха с 1:2 визитата в първия мач от 1/4-финалите в Италия, преди да решат нещата в своя полза в реванша.

"Искаме отново да постигнем атмосферата, която бе срещу Рома. Тогава показахме на какво сме способни. Феновете бяха зад нас, държахме топката и атакувахме постоянно. Преживяли сме толкова много велики нощи. Надяваме се и днес на още една такава", сподели уелсецът.

"Байерн е голям отбор. Няма по-добро чувство от голяма вечер срещу тях. Целият "Олд Трафорд" е зад гърба ни, надявам се да зарадваме верните си привърженици", добави Гигс.

Победата над Рома със 7:1 на реванша от 1/4-финалите в Шампионската лига през сезон 2006/07 си остава единственият път, когато Юнайтед е наваксал след загуба в първия мач, проваляйки се в пет други случая. /БЛИЦ