ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Международният борд на футболните асоциации (IFAB) се събира в края на следващата седмица в Лондон, за да обсъди грандиозни промени в правилата на играта. Една от тях е спирането на часовника, по модел на баскетбола, съобщава "Марка". 

Първоначално предложението бе дадено от президента на ФИФА Джани Инфантино, който се обоснова с довода, че "това е един от най-големите недостатъци на днешния футбол", а целта да се премахне губенето на излишно време. 

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Разбира се, ако такава промяна бъде приета, тя няма да влезе в сила незабавно, но нещата се проучват и може би от 2024 година мачове вече няма да продължават 90 минути. Освен това и засадата едва ли бъде същата, както всички я знаят досега. Става въпрос за позицията на нападателя спрямо линията на последните защитници, като бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер, който вече е директор по футболно развитие на ФИФА, е твърдо за промяна. Внесени са за обсъждане нови уточнения с намерението да превърнат играта в точна наука. Според предложението, отсега нататък при свиренето на засадите, ще бъде взимана последната точка от тялото на нападателя, което би облагодетелствало атакуващия футбол.

На 30 юни в сила ще влезе правилото в добавеното време да се включват празнуването на голове, а такива, които са вкарани в момент, в който даденият тим има резервни футболисти на игралното поле, няма да бъдат признавани. Такова положение се случи на финала на Световното първенство, когато Лионел Меси отбеляза за 3:2 в полза на Аржентина срещу Франция и няколко футболисти на „гаучосите“ бяха преминали отвъд тъчлинията на терена.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК