ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Юрген Клоп шокира футболния свят, след като обяви, че напуска Ливърпул след края на сезона. Германският специалист заяви, че няма какво да промени решението му и се очаква да си вземе година почивка. В Германия пък вече кроят грандиозен план и се надяват именитият наставник да поеме националния отбор за Световното първенство през 2026 година, написа главният редактор на "Билд" Кристиан Фалк.

Към момента начело на Бундестима е Юлиан Нагелсман. Той има договор с местната федерация до края на Европейското първенство това лято. Без значение какво постигне младият наставник начело на Маншафта, от централата ще се опитат да си осигурят Клоп начело на Бундестима. Планът е настоящият мениджър на Ливърпул да води Германия на Световното първенство през 2026 година. Дори Клоп да настоява за година извън футбола, от от германската централа са готови да се срещнат с него и да обсъдят компромисен вариант, който да бъде приемлив и за двете страни.

Бившият халф на Бундестима Дитмар Хаман също се надява Клоп да поеме националния отбор след Нагелсман, който има договор само до домакинството на Евро 2024 през юни. 

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Въпреки че през юли може да се появи свободно място, Хаман вярва, че централата трябва да уважи желанието на Клоп да отпочине с "нормален живот" за известно време и след това да се обърне към него да поеме 4-кратния световен и трикратен европейски шампион Германия.

„Може би централата може да наеме временен треньор за една година, ако Юлиан Нагелсман напусне след Европейското първенство, дори ако това не би било идеално“, каза пред телевизия Sky бившият халф, който има 268 мача във Висшата лига.

„Но ако можете да вземете Юрген Клоп, може да се наложи да го изчакате една година, за да може да поеме националния отбор през 2025 г., година преди Световното първенство“, предложи още Хаман, който след Байерн игра на Острова за английските Нюкасъл, Ливърпул, Болтън и Манчестър Сити, като приключи кариерата си в МК Донс.

„Германската федерация ще трябва да бъде активна в опитите си да наеме Клоп, като се има предвид, че той също ще бъде ухажван от топ отбори по целия свят, въпреки че каза, че никога не би тренирал друг английски отбор.

Клоп беше един от най-добрите треньори през последните 10 или 20 години и не трябва да забравяте, че имаме изключителни индивидуални играчи в Германия“, добави Хаман, натъртвайки, че Германия има играчи, но не и отбор.

Германската футболна централа вече отвори вратата за възможен подход на Клоп, като вицепрезидентът Рони Цимерман каза: „Не мисля, че дори трябва да обсъждаме факта, че Юрген Клоп е брилянтен треньор. Той може да бъде и кандидат за национален селекционер.“

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!