Италианският спортен министър Винченцо Спадафора за пореден път атакува Кристиано Роналдо относно решението му да се завърне в Торино, въпреки че даде положителен тест за коронавирус, докато беше с националния отбор на Португалия в родината си. 

Спадафора е категоричен, че голямата звезда на Ювентус не е спазил стриктния здравен протокол и е решил да се прибере в Италия, преди да се допита до здравните власти в страната. Откакто е в Торино, португалецът е под карантина в дома си.

Малко след това Роналдо отговори на нападката в "Инстаграм" и отрече да е нарушавал по какъвто и да е начин здравните разпоредби.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След като Спадафора заяви, че няма повече да говори по темата, сега той отново повдигна въпроса в интервю пред "Rai Tre" и скандалът с Роналдо изглежда добива доста големи размери. От изказването на спортния министър на Италия стана ясно, че прокуратурата се е заела със случая.

"Кристиано не подходи с уважение към протокола. Прокуратура вече започна разследване, за да го докаже", съобщи спортният министър на Италия.

"Вирусът ни научи, че никой човек не прави изключение. В крайна сметка единственото решение на проблема е да си останем вкъщи", добави Спадафора.

Той говори по темата и пред ANSA, където отсече: "Качествата на даден футболист не му дават правото да се държи арогантно и неуважително към институциите и да лъже!". 

Както вече стана ясно, Роналдо даде три положителни теста за COVID-19 и все още не може да се изчисти от вируса. Звездата със сигурност пропуска дербито в Шампионската лига срещу Барселона в сряда.