Бившият треньор на Барселона и бъдещ такъв на Байерн Хосеп Гуардиола е на мнение, че немският футбол все още отстъпва на испанския, въпреки че по всяка вероятност този сезон ще има германски финал в Шампионската лига.

„Немският футбол е добър, особено през тази година. Но испанският футбол е много напред и то благодарение на две личности: Луис Арагонес и Висенте дел Боске“, заяви Гуардиола.

Той не пожела да даде прогноза за реванша между Барселона и Байерн тази вечер от 21:45 часа на „Камп Ноу”. Каталуните загубиха с 0:4 от Байерн в Мюнхен в първия полуфинален сблъсък от Шампионската лига.

„Играят два фантастични отбора, всичко може да се случи. Това са два екипа, които имат смазващо предимство в своите шампионати. Постигнатото от тях във вътрешните надпревари е напълни заслужено. Нетърпелив съм. Колкото до моята прогноза – не ме бива в тези неща“, каза още 42-годишният специалист.

Испанецът коментира и класирането на Борусия (Дортмунд) за финала на Шампионската лига, след като немският тим елиминира Реал (Мадрид) с общ резултат 4:3 (4:1 в първия мач).

„Беше емоционален мач. Резултатът от първата среща бе изразителен, но когато играеш на „Бернабеу“, никога не можеш да си сигурен и никога нищо не е решено, докато съдията не свири края на мача“, сподели Гуардиола по повод победата на Реал с 2:0 на реванша в Мадрид.