ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Хосеп Гуардиола е решил твърдо да напусне Манчестър Сити, гръмна с новината британският вестник "Гардиън" дни след най-успешния сезон на "гражданите", спечелили требъл с трофеите от Висшата лига, ФА Къп и Шампионската лига за първи път. 

Изданието допълва, че испанецът ще си тръгне от "Етихад" след края на договора му с клуба, който бе удължен от Гуардиола през ноември миналата година до лятото на 2025 година. 

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Когато Гуардиола пристигна в клуба през лятото на 2016 година, имаше сериозни очаквания, че той няма да удължи престоя си след договорения тогава тригодишен срок. Преди това испанецът беше треньор на Барселона и Байерн, а очакванията на много специалисти бяха, че след работата си в Англия ще иска да води клуб в Италия, за да постигне амбицията си да е треньор в четирите водещи европейски вътрешни първенства.

Ако каталунецът се сбогува с "гражданите" през 2025 година, той ще остане в историята като един от най-успешните треньори в английския футбол. За седем години във Висшата лига той спечели пет пъти титлата, два трофея от ФА Къп, четири Купи на Лигата и най-накрая за първи път Шампионската лига начело на този тим.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!