Бившият холандски национал Фернандо Риксен в събота стана на 43 години. От години шест години бившият играч на Рейнджърс и Зенит се бори за живота си заради заболяване от Амиотрофична латерална склероза.

Холандецът беше изненадан приятно от своята съпруга Вероника и дъщеря си Изабела. Те пристигнаха в лечебното заведение в Ейрдри, където Риксен е настанен. Имаше голяма вероятност те да не присъстват на празника, тъй като живеят в Испания и не могат да си позволят честите пътувания до Шотландия.

Като част от изненадата стаята беше декорирана с балони и банери, а Риксен беше сюрпризиран и със специална торта във формата на футболна топка.

„Благодаря на всички, които дойдоха днес и прекараха този прекрасен ден с нас. Фернандо беше много щастлив, а ние прекарахме най-хубавите си мигове. Той наистина се наслади на този рожден ден“, коментира Вероника в „Инстаграм“.

Риксен до известна степен беше подготвен за изненадата, тъй като още в петък той беше посетен от дъщеря си Изабела в болницата.

Рейнджърс пусна на профила си в „Туитър“ специално съобщение за рождения ден на Фернандо Риксен и нарече бившия си футболист истински боец.