ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Фамилия Глейзър се е отказала от намерението си да продаде мажоритарния пакет от акции в Манчестър Юнайтед и ще се раздели само част от ценните книжа на „червените дяволи“. Информацията е на „Манчестър Ивнинг Нюз“.

Американското семейство е поставило краен срок до 17 февруари за получаване на оферти за закупуване на Юнайтед. Глейзър настояваха да получат 6 милиарда паунда, но се очакванията бяха за сделка в рамките на малко повече от 4 милиарда.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Първоначалните данни сочеха за интерес от пет различни консорциума за придобиване на акциите на Манчестър Юнайнтед. От вчера се заговори, че милиардерът Илън Мъск е подновил желанието си да купи любимия си клуб от детинство. Той първоначално заяви подобно намерение в „Туитър“ през лятото на 2022 г., но след това изтри публикацията си.

Първите проявили интерес към акциите на „червените дяволи“ бяха технологичният гигант „Епъл“ съвместно с испанския милиардер Амансио Ортега. След това се заговори за консорциум, воден от бившия футболист на клуба Дейвид Бекъм.

Британският милиардер и дългогодишен фен на Манчестър Юнайтед сър Джим Ратклиф също има интерес към мажоритарния пакет от акции. Наскоро се появи информация, че оферта се готви от катарски богаташи, които не са пряко свързани с инвестиционния фонд, притежаващ ПСЖ. Счита се, че петият кандидат са саудитски милиардери, различни от собствениците на Нюкасъл, които вече са поръчали проверка на финансовото състояние на „червените дяволи“.