Мениджърът на Арсенал Микел Артета проговори за първи път, след като бе диагностициран с коронавирус преди десетина дни.

"Вече съм добре, пълен с енергия. Възстановяването ми отне три-четири дни, всички симптоми са зад гърба ми и сега наистина се чувствам много добре", сподели 37-годишният испански специалист пред „Ивнинг Стандарт“.

"Всичко се случи много бързо. Във вторник следобед се почувствах зле и отидох при лекаря, но не го намерих. По-късно получих обаждане от съвета на директорите, докато бях в колата си. Казаха ми, че президентът на Олимпиакос (б.р. - Евангелос Маринакис) е дал положителен тест за коронавиус и всички, които са били в контакт с него, са изложени на риск. Тогава им казах, че не се чувствам добре и имаме проблем, защото много от играчите имаха контакт с тези на Олимпиакос. На следващия ден имахме мач с Манчестър Сити и не можехме да си мълчим и да изложим на опасност толкова много хора. Аз се подложих на тест в сряда и в петък бях диагностициран. Всички, които бяха контактували с мен, трябваше да се подложат на карантина, а впоследствие и мачовете бяха отложени", разказа още Артета.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!