Звездата на Ливърпул Луис Суарес си изпати заради канибалската си проява по време на дербито от 34-ия кръг на Висшата лига с Челси (2:2), когато захапа ръката на Бранислав Иванович. Английската футболна асоциация спря правата на уругваеца за 10 мача. Нападателят на "мърсисайдци" няма да участва в четирите срещи до края на сезона във Висшата лига и първите 6 двубоя от следващия сезон заради изцепката си в края на двубоя, игран на "Анфилд" в неделя.

"Независима регулаторна комисия от трима души прецени, че стандартното наказание от 3 мача е крайно недостатъчно за подобна проява и към наказанието на играча бяха добавени още 7 двубоя. Санкцията започва да тече незабавно", обявиха от футболната асоциация.

Самият Луис Суарес вчера обяви, че е готов да приеме наказание от 3 мача, но не е съгласен на повече. Той може да обжалва, а срокът да го стори е до петък на обяд.

Действието на уругваеца в мача с Челси предизвика остри критики и призиви за сериозно наказание от бивши и настоящи футболисти, мениджъри, съдии и анализатори. Световните медии веднага му лепнаха прякор Канибала, тъй като това не е първата подобна проява на Суарес. Като футболист на Аякс той захапа за врата Отман Бакал от ПСВ Айндховен в дербито на Холандия през ноември 2010 година, а за постъпката си след това отнесе наказание от 7 мача.