Президентът на Байерн Ули Хьонес скачаше и викаше от радост при разгромната домакинска победа над Барселона (4:0) в първия полуфинал между двата тима от Шампионската лига. 61-годишният бос на баварците обаче е на свобода под гаранция, съобщава Süddeutsche Zeitung.

Според информация на изданието Хьонес дори вече е обвиняем в данъчна измама. Това означава, че направените самопризнания от за укрити данъци в швейцарска банкова сметка не се приемат и срещу него ще бъде заведен съдебен процес.

Хьонес е бил арестуван на 20 март по време на обиск на жилището му. Заповедта за арест е била вдигната срещу парична гаранция в размер на 5 милиона евро. Първоначално той трябвало да плати 7 милиона евро, но впоследствие сумата по гаранцията е била намалена.

През изминалите няколко седмици Хьонес е трябвало да се явява два пъти седмично пред властите, но и тази мярка вече е отменена.

Преди няколко дни самият Хьонес потвърди пред „Билд”, паспортът му е върнат, което означава, че той ще може да напусне Германия и да пътува за реванша на Байерн срещу Барселона на „Камп Ноу” следващата седмица.

При всичко положения през изминалата шумна нощ в Мюнхен Хьонес можеше да забрави са скандала с укритите от него данъци, заповедта за арест и обвинението, което най-вероятно ще му бъде повдигнато от прокуратурата в Мюнхен.

„Ули Хьонес не е измамник. Допуснал е грешка и това може да се случи. Подкрепял съм го винаги независимо от това, което се случва. Казах му го. Всички, които сме били с него толкова дълги години и отчасти сме се възползвали, трябва да го подкрепим”, заяви германската легенда на футбола и почетен президент на Байерн Франц Бекенбауер по време на мача срещу каталунците.

„Ули Хьонес ми е приятел. Не мога да си представя Байерн без Ули Хьонес. Важно е човек да разчита в такъв момент на приятелите си. Така е и в Байерн”, сподели пък изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге, който изгледа мача срещу Барселона заедно с Хьонес.