Хърватия спечели с 4:2 срещу Египет и триумфира в първото издание на „FIFA World Series“, а Лука Модрич получи наградата за най-добрия футболист в турнира.

Мачът в Кайро започна с добро положение за домакините. В 5-ата минута Трезеге стреля от фал, насочвайки топката към десния ъгъл, но Недилко Лабрович плонжира и спаси. Минута по-късно Рами Рабия засече подаване в наказателното поле на Хърватия и прати топката под напречната греда на Лабрович. Десетина минути по-късно след центриране от фал в наказателното поле на Египет, Домагой Вида си освободи пространство около точката на дузпата и скочи високо, за да засече топката, но стреля право в ръцете на Габаски.

Египет пропусна много добра възможност в 17-ата минута, когато след удара на Мостафа Мохамед топката срещна гредата. Две минути по-късно Никола Влашич връхлетя топката след едно центриране в наказателното поле на Египет, но прати мощния си удар от движение встрани от десния страничен стълб. Хърватия успя да изравни резултата в 21-ата минута. Никола Влашич стреля от границата на наказателното поле, топката срещна напречната греда и влетя във вратата на Габаски.

След почивката в 57-ата минута Лука Модрич изпрати фантастично центриране от корнер в наказателното поле на Египет, където Бруно Петкович скочи най-високо и вкара топката във вратата на Габски.

Марио Пашалич направи много голям пропуск в 73-ата минута. Той имаше перфектна ситуация в наказателното поле на Египет, но след удара му топката премина точно над напречната греда в аут. Четири минути след това Ловро Майер центрира от фал в наказателното поле на Египет, където Андрей Крамарич бе най-съобразителен и с глава вкара топката в мрежата.

Вратарят на Хърватия имаше голям късмет в 79-ата минута, защото след удара на Хамди Фати топката премина изключително близо от левия страничен стълб на вратата. В 86-ата минута когато Крамарич асистира за попадението на Ловро Майер за 4:1, а Египет направи загубата си по-почетна в добавеното време на двубоя. Мохамед Хани центрира в наказателното поле на Хърватия, където Мохамед Абделмонем вкара топката с глава във вратата на Доминик Котарски за крайното 2:4.

В същото време Австрия размаза Турция с 6:1 в контролна среща, която се игра на стадион „Ернст Хапел“ във Виена. Михаел Грегорич се отличи с хеттрик за домакините, които поведоха още във 2-ата минута, когато Ксавер Шлагер беше на точното място, за да овладее отбитата топка в наказателното поле и да я вкара във вратата на Урджан Чакър.

Съдията Даниеле Чифи свири дузпа за Турция в 25-ата минута, след като Филип Мвене игра с ръка в наказателното поле на Австрия. Хакан Чалханоглу с увереност заби топката под напречната греда за 1:1. Австрия отново поведе в резултата с 2:1 в 44-ата минута. Шлагер комбинира с Михаел Грегорич, който вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Чакър.

Австрия направи резултата 3:1 в 48-ата минута. Романо Шмид центрира от корнер в наказателното поле на Турция, където Михаел Грегорич скочи най-високо и вкара своя втори гол в двубоя. Добре насоченият му удар с глава завърши в горния десен ъгъл на турската врата.

Даниеле Чифи свири дузпа за Австрия в 58-ата минута за грубо нарушение на Каан Айхан в наказателното поле на Турция, а Михаел Грегорич оформи своя хеттрик в двубоя в 59-ата минута, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата и покрай протегнатата ръка на Урджан Чакър.

Йълмаз вкара гол за Турция в 74-ата минута, но след преразглеждането на ситуацията с ВАР бе преценено, че има нарушение в хода на атаката и попадението не беше зачетено. В 78-ата минута съдията Даниеле Чифи преразгледа ситуация с помощта на ВАР и свири дузпа за Австрия. Кристоф Баумгартнер реализира отсъдената дузпа в 78-ата минута, правейки резултата 5:1.

Австрия вкара и шести гол в петата минута на добавеното време на срещата. Патрик Вимер центрира в наказателното поле на Турция, където Максимилиан Ентруп отбеляза по великолепен начин отблизо, оформяйки крайния резултата в двубоя – 6:1.