Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри кои неща са нужни на играчите му преди голямото дерби срещу шампиона Манчестър Сито в неделя на „Анфийлд“ от 18:30 часа българско време. Според гермаенца неговият колега начело на „гражданите“ Хосеп Гуардиола е най-добрият треньор в света.

„Съперничеството ни с Ман Сити става все по-голямо. Тук съм от четири години и не искам да променям традициите. Срещу Сити не може да играеш само офанзивно. Ако не си достатъчно смел срещу тях, нямаш шанс. Нужно е да бъдем смели. Трябва да създаваме шансове, да се движим перфектно. Позиционирането ни, различните идеи – има много важни неща, а накрая може мачът да завърши по подобие на миналогодишния – 0:0. Така работи футболът, а ние трябва да се адаптираме към опонентите ни и да неутрализираме силните им страни. Ако се справим с това, тогава можем да мислим за други неща, но не можеш само да атакуваш. Очаква ни интересен мач”, сподели 52-годишният германски специалист.

„Не мога да уважавам повече Пеп Гуардиола – невъзможно е. За мен, той е най-добрият мениджър в света. Където и да е отиде, има огромно влияние върху своя отбор, а това прави футболът различен и той го прави. Сега е в Ман Сити и те не са никак лошо. Нямам негативни емоции към никой треньор край тъчлинията, защото повечето от тях не ги познавам добре. С Пеп е разично, тъй като сме се срещали сравнително честно, но освен това, имам огромен респект към него”, призна още Клоп за колегата си.

„Трябва да изиграем най-добрият си мач, всеки на стадиона трябва да е на топ-ниво. Дори продавачите на хот-дог отвън от „Анфийлд” трябва да са в супер кондиция”, завърши мениджърът на мърсисайдци.