Остават само няколко седмици до следващият вълнуващ футболен турнир, който в това отношение идва в лицето на ЕВРО 2021, разглеждано с особен интерес от анализаторите на Efirbet, като един от юбилейните формати, експертите посочват, че в цяла Европа ще има редица футболни дестинации, като очакваме финалът да се случи в Лондон и да посрещне двата най-достойни тима.

Досещаме се, че след като английската територия ще се превърне в последният футболен щрих и локация за финала, запалянковците на острова ще очакват от формацията на лъвовете - английските национали, да построят отбор от правилните хора и с негова помощ да постигнат точно това, което винаги са искали. Англия успя да прескочи трапа и с лекота спечели 7 от 8-те срещи в група А и дори успя да отбележи цели 37 гола, а това е много сериозна заявка в това отношение. 2018 г. и Световното първенство в Русия не беше лошо за лъвовете, те успяха да стигнат до полу-финалите, но просто силите не бяха достатъчни и конкуренцията беше доста безмилостна.

Крайният срок за обявяването на селекцията е 1 юни, настоящата година, като Гарет Саутгейт е решил да направи своята изненада в 1 часа на 25 май. Очаква се ръководителят да използва времето след това, за да даде пресконференция и да покаже на кои точно играчи е заложил и кои ще се борят за спечелването на един от най-тежките и вълнуващи европейски турнири - все пак говорим за юбилеен трофей и неговото спечелване ще бъде изключително свирепо. До този момент можем да сме сигурни, че Гарет няма да изненада с някои позиции, очаква се вратар да бъде Джордан Пикфорд, а негови заместници ще бъдат Ник Поуп и Дийн Хендърсън. До този момент се очаква Хари Магуаър да отговори на повиквателната, като с него се очаква и призоваването на Кайл Уокър.

За тях всичко е ясно, но Трент Александър-Арнолд остава под въпрос и повдига нечия друга вежда. Десният бек на Ливърпул наистина получи доста внимание през последните две години, неговото присъствие на терена радваше феновете, но от началото на настоящия сезон, блясъкът се изгуби, поне за известно време. Джордън Хендерсън ще заеме позицията в центъра, Деклан Райс ще прави компания. Останалите заподозрени са Хари Кейн, Рахим Стърлинг, Джейдън Санчо, Маркъс Рашфорд и Доминик Калвърт-Люин. Както забелязваме, задачата наистина не е лесна и най-вероятно в последните няколко дни ще има доста сериозно разглеждане на всяка една картотека.

Приемете факта, че докато треньорите разглеждат възможно най-подходящите играчи, ухажването от другата страна също не е малко, все пак е лесно да открием, че няма футболист, който да не пожелае да се превърне в героя на настоящия турнир, особено след едно досадно отлагане, в което мнозина останаха разочаровани, каквото и да си говорим, жребият е хвърлен и точно тук остава да разберем дали хора като Гарет Саутгейт ще направят всичко възможно, при това в самото начало, за да създадат един отбор, който да бъде не само конкурентен на терена, но и амбициран да стигне малко по-далече, а  защо не и на финала.

Англичаните наистина имат огромното  желание да влязат в историята, особено след като говорим за 60-я рожден ден на UEFA. За тях това е лична игра и провалът ще бъде равен на позор, като точно това ще се опитат да избегнат още в самото начало с правилната селекция.