Във всяка една индустрия, трябва да забележим ясно и точно, присъствието на различни регулатори. Те изискват качественото отношение, дават гаранция за самия потребител и спокойно могат да диктуват правилата, особено ако говорим за изяви на родна почва. Ето защо ще забележим, че дори хазартната индустрия е подчинена пряко на всички видове спортни залози, които можем да познаваме. На територията на България, забелязваме засилен интерес, при това не само от спортните фенове, но и от почитателите на риска, които често откриват и използват различните онлайн платформи за преследването на по-сериозни рискове. Това обяснява и защо все повече оператори искат да започнат да оперират в страната, но това, както се досещаме, не идва даром, изисква се наличието на лиценз и точно тук идва трудната част.

Възможно ли е новият оператор, регистриран в Малта и практически идващ с много сериозно реноме, да не получи лиценз? Въпросният бранд SportingWin прави опити да навлезе на пазара още от миналата година, тогава обстоятелствата не само не позволиха да бъде разгледан и проверен от хазартната комисия. Тази стъпка назад се оказа не толкова приятна за оператора, но още в началото на новата година, същият е проявил отново интерес и ако вярваме на данните, много скоро ще започне своята практика, печелейки малко повече внимание с помощта на различни промоции и бонуси. Как обаче се дава лиценз за работа?

На първо място трябва да бъдем сигурни, че за да се изплащат по-сериозни джакпоти, всеки оператор трябва да разполага с особено сериозен стартов капитал, за да бъде потвърден се изисква време. Необходимо е да се повишат различните коефициенти като този на RTP – Return To Player, описващ много ясно и точно колко точно ще спечели един играч. Тества се самата онлайн платформа, в този случай SportingWin възнамеряват да започнат именно с отварянето на спортни залози и онлайн казино, следователно това също се разглежда от комисия и попада под погледа на експертите. Не на последно място ще говорим за сигурност и след като говорим за депозити, бонуси и печалби, бъдещият клиент изисква неговата безопасност да се гарантира по всяко едно време.

Придобиването на лиценз е много сериозна задача, както ще забележим в анализа за sportingwin и при всеки един пропуск, минималното съмнение и още много други по-специални фактори, които не отговарят на установения стандарт, тогава можем да очакваме отказ и преустановяване на всякакво разглеждане. Това би било резултатът, ако говорим за компания, която не покрива своите изисквания. От друга страна ще забележим, че този оператор се стреми да отговори не само на всички изисквания, но вече разполага с разработена система, която на територията на Европа вече е доказала, че може да се представи добре. Отговорът на въпроса е: да, хазартната комисия може да откаже лиценз, ако открие нередности, но същевременно на този етап очевидно няма причина да го направи.