Голямата звезда на Манчестър Сити и Норвегия Ерлинг Холанд ще пропусне европейските квалификации срещу Испания и Грузия заради контузия. 22-годишният нападател е с контузия от победата на "гражданите" с 6:0 срещу Бърнли в мач от четвъртфиналите за ФА Къп. 

Футболната федерация на Норвегия съобщи, че Холанд отпада от сметките на селекционера Столе Солбакен за двубоите с Испания (25 март) и Грузия (28 март).

Звездата има контузия в слабините и е освободен от лагера на националния тим.

Холанд, който има 21 гола в 23 мача за Норвегия, прави много силен дебютен сезон на Манчестър Сити, като само в последните три мача реализира цели 9 попадения.

"Извършихме изследвания вчера и стана ясно, че няма да може да играе срещу Испания и Грузия. По-добре е Ерлинг да се лекува от специалистите в клубния си отбор", обясни главният доктор на норвежкия национален отбор Ола Санд. 

Норвегия е в група "А" заедно с Кипър, Грузия, Шотландия и Испания.

"Ерлинг е приел тежко, когато е разбрал, че няма да може да играе за отбора. За щастие в този състав все още има достатъчно увереност, талант и единство, за да се спечелят точки в предстоящите мачове. Няма да свеждаме глави и на милиметър, а ще продължим работата си, за да сме максимално подготвени за двубоите", каза селекционерът на Норвегия Стале Солбакен.