Агентите на няколко от футболистите на Челси се опитват да намерят начини за разтрогване на договорите на своите клиенти с лондончани, а в същото време стана ясно, че банковата сметка на отбора е замразена и клубът е изправен пред финансов крах, съобщават Sky Sports и The Times.

От Barclays са спрели банковите сметки на клуба, защото не искат да бъдат въвлечени в нарушаване правилата на местното правителство, което наложи санкции и замрази активите на собственика Роман Абрамович.

Източник на The ​​Times потвърждава, че ситуацията предизвиква сериозно безпокойство. „Това прави още по-трудно управлението на ежедневните ни операции“, обяснява той през изданието.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Кризата може да предизвика несъстоятелност, която крие риск от наказание от отнемане на 9 точки според правилата на Висшата лига. Все още обаче няма официална информация от самия клуб.

Към момента "сините" не могат да продават билети за домакинските си мачове, фен магазинът на тима е затворен, а спонсорите един по един разтрогват договорите си с клуба. Затова и представителите на няколко от играчите на Томас Тухел правят опити да се споразумеят с ръководството за разтрогване на контрактите на въпросните футболисти.

Според източник на The Athletic един от агентите е попитал следното ръководството на Челси: „Мога ли все пак да му помогна да напусне през лятото?“. Засега обаче не се разкриват имената на играчите, които искат да напуснат отбора.