На легендата на холандския футбол Йохан Кройф не му стигат скандалите и оставките, които предизвиква в Аякс, откакто се завърна там през февруари като съветник, и реши да се заяде и със старши треньора на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо.

Дългогодишният наставник на Барселона анализира в своята колонка във вестник “Ел Периодико” 32-ия кръг в испанската Примера дивисион и отдели специално внимание на “Ел Класико” между Реал и Барса, завършило 1:1 на “Сантяго Бернабеу” в Мадрид.

“Най-големият комплимент, който Моуриньо можеше да направи към Барселона, го направи със състава, който избра. Трябва да го е било много страх, за да играе на свой терен със седем защитници срещу Барселона. Това си пролича и на пресконференцията. Не спря да говори за това как все Реал играе с 10 души срещу 11, за да не му се налага да обяснява, защо игра с толкова много защитници”, пише в колонката си Кройф.

“Моуриньо е треньор по купи, а не по футбол. Или ако предпочитате, не е футболен треньор, тъй като футболът за нас е спектакъл и забавление”, допълва 63-годишният холандец, според който тимът на Барселона би надиграл Реал и с човек по-малко на терена. /БЛИЦ