Легендарният вратар на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел е поредният, който разкритикува играта на отбора. Въпреки победата на "дяволите" с 1:0 над Ливърпул на "Анфийлд" в мач от 22-ия кръг на Висшата лига, датчанинът заяви, че изобщо не е впечатлен от успеха. Според него тимът на Луис ван Гаал няма шанс за титлата в Англия.

"Не виждам как могат да станат шампиони. Не смятам, че отборът е достатъчно добър, а и самите играчи не се наслаждават на футбола, който играят", заяви Шмайхел.

„Срещу Ливърпул това бяха късметлийски три точки. Давид Де Хеа беше ключът, с който Юнайтед остана в мача, а когато имаш играч от световна класа като Уейн Рууни, нещо винаги може да се случи и то стана. Това са двата позитивни моменти от целия двубой. Ако това ще е стилът на игра, който Юнайтед ще изповядва, не мисля, че могат да станат шампиони. Те трябва да бъдат изключителни късметлии във всеки кръг.“

Шмайхел не спести критики и към халфа Андер Ерера: "Подава само назад и настрани. Точно поради тази причина мачът беше толкова бавен. Юнайтед се нуждаеше от темпо".