Легендарният италиански треньор Карло Мацоне отправи критики към наставника на Рома Лучано Спалети заради отношението му към Франческо Тоти. Както е известно, в последните дни се появиха информации за скандал между Принца на Рим и Спалети, като дори се говореше за физическа саморазправа между двамата.

„Въпреки че съм на много километри от Рим, аз се чувствам много близък до Рома. Не ми харесва отношението към Франческо Тоти. Има нещо сбъркано в цялата работа. Моето мнение е, че грешката е на треньора“, заяви 79-годишният Мацоне пред „Радио Кис Кис Наполи“.

„Спалети е добър треньор, но бих го посъветвал, че един специалист първо трябва да е добър човек. Той не знае ли, че Тоти е със запазено място в историята на италианския футбол и Рома? Бесен съм му ядосан заради начина, по който се отнася с Франческо“, допълни легендарният треньор.

„Един наставник трябва да разбира, че не са важно схемите и тактиката, а трябва да предпазва и играчите си. Трябва първо да гледа на тях като хора, а след това като футболисти. Спалети трябва да покаже уважение към Тоти. Той трябва да се радва, че съм далеч от футбола, иначе щеше да намеря начин да го науча на някои работи. Заради поведението си към Франческо, Лучано Спалети загуби част от уважението, което имах към него“, допълни Карло Мацоне.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!