ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Ливърпул взе конкретни мерки и отправи официално искане към ръководния орган на съдиите (PGMOL) да получи аудиозаписите от разговора между съдиите по време на мача с Тотнъм в събота, загубен с 1:2 в Лондон след скандални съдийски отсъждания.

Клубът разпространи изявление с искане за "пълна прозрачност", а от ръководството на мърсисайдци смятат, че това е важна стъпка за установяване на това как и защо е бил отменен голът на Луис Диас през първото полувреме. Както е известно, ВАР арбитърът Дарън Ингланд не промени решението на съдиите на терена, въпреки че повторенията ясно показаха, че колумбийският нападател е бил в редовна позиция. Впоследствие PGMOL определи това решение като "значителна човешка грешка".

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Междувременно Ливърпул обжалва и червения картон, който получи Къртис Джоунс. Полузащитникът бе изгонен за фаул срещу Ив Бисума в 26-ата минута след намесата на ВАР. Такава намеса обаче скандално нямаше при отбелязания гол на Луис Диас.

Първоначално съдията Саймън Хупър даде жълт картон на Джоунс за влизането му, но промени решението си. 22-годишният халф ще пропусне три мача, ако картонът не бъде отменен. Ако решението бъде потвърдено, той ще пропусне двубоите на Ливърпул във Висшата лига срещу Брайтън, Евертън и Нотингам.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!