ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Брентфорд срази у дома Ливърпул с 3:1 в първи мач от 19-ия кръг на английската Висша лига и така мърсисайдци започнаха кошмарно 2023 година. В 19-ата минута Ибрахима Конате си отбеляза автогол, а Йоан Уиса (42) удвои за "пчеличките". Алекс Окслейд-Чембърлейн (50) намали, но Браян Мбемо (84) оформи крайния резултат за перфектния старт на годината за домакините. Две техни попадения на Уиса и едно на гостите от Дарвин Нунес не бяха зачетени след намеси на ВАР.

Гостите започнаха по-силно и пропуски направиха Върджил ван Дайк, на който бе отсъдена засада в 3-ата минута, и Дарвин Нунес, след чийто удар в 8-ата минута топката бе изчистена от Бен Мий пред голлинията.

Последваха силни минути за „пчеличките“, които след пропуск на Йоан Уиса в 18-ата минута поведоха секунди покъсно, когато при разбъркване след корнер топката рикошира в тялото на Ибрахима Конате и влетя в мрежата на Алисон за 1:0. Осем минути по-късно Брентфорд за втори път прати топката във вратата на Ливърпул чрез Уиса, който обаче бе в положение на засада и попадението не бе признато.

В 39-ата минута домакините стигнаха до нов гол след удар на Уиса и рикошет в тялото на Бен Мий, който обаче бе в положение на засада и ВАР не зачете попадението. Секунди след това обаче Брентфорд удвои аванса си, след като Матиас Йенсен центрира към Йоан Уиса, който с глава матира Алисон за 2:0.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Ливърпул вкара попадение три минути след почивката, когато Дарвин Нунес бе изведен на отлична позиция и прехвърли вратаря. Уругваецът обаче бе в засада и голът му също не бе зачетен. В 50-ата минута Трент Александър-Арнолд центрира превъзходно към Алекс Окслейд-Чембърлейн, който с глава от точката за дузпата вкара за 2:1.

В следващите минути мърсисайдци продължиха да натискат, владееха повече топката, но така и не успяваха да застрашат сериозно вратата на лондончани.

Десет минути преди края на редовното време гостите имаха добър шанс да изравнят. Александър-Арнолд центрира от корнер в наказателното поле, където Ибрахима Конате стреля с глава от добра позиция, но топката премина на сантиметри от дясната греда на Рая.

В 84-ата минута Кристиан Норгорд пусна страхотен извеждащ пас към Браян Мбемо, който остана очи в очи с Алисон и с удар по земя оформи крайното 3:1.

С успеха Брентфорд се доближи на две точки от Ливърпул. Лондончани са седми с актив от 26 пункта, а мърсисайдци са шести с 28.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК