ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Нотингам и Челси завършиха 1:1 в мач от 18-ия кръг на Висшата лига и първи за тях през новата 2023 година. Голът за "сините" бе дело на Рахим Стърлинг (16) в началото, докато за домакините точен бе Серж Орие (63) след почивката.

Още във 2-ата минута Мейсън Маунт овладя пас на Кулибали в наказателното поле на домакините и опита изстрел, но топката премина над вратата. Десетина минути по-късно Бренън Джонсън стреля, след като направи страхотен пробив, но Кепа спаси.

В 16-ата минута Вили Боли отигра нескопосано топката, тя срещна напречната греда на Нотингам и попадна в Рахим Стърлинг, за когото не бе проблем от близка дистанция да вкара за 0:1. До края на полувремето отсъстваха чистите голови положения, като преобладаваха здравите единоборства.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След почивката в 49-ата минута Бренън Джонсън бе изведен сам срещу Кепа, който отново спаси с блестящ рефлекс. Пет минути по-късно Морган Гибс-Уайт отправи мощен удар от границата на наказателното поле, но топката срещна напречната греда. Малко след това Серж Орие бе намерен отдясно, но не намери целта.

В 63-та минута след корнер се получи разбъркване, а футболистите на Челси не успяха да изчистят топката и най-съобразителният Серж Орие я прати между краката на Кепа за 1:1.

След изравнителния гол гостите натиснаха и в 81-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг получи прекрасно центриране от Хаким Зиеш, но габонският нападател не успя да играе с топката. До края на срещата нямаше други голови ситуации и двата тима поделиха по точка.

След равенството Нотингам е вече 18-ти с 14 точки, докато Челси остава осми с 25.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК