ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Тотнъм изненадващо загуби у дома от Астън Вила с 0:2 в първия мач от английската Висша лига за 2023 година, който е и от 18-ия кръг на елит. Емилиано Буендия (50) и Дъглас Луис (73) шокираха "шпорите" в Лондон.

Мениджърът на домакините Антонио Конте направи четири промени в състава си след равенството 2:2 с Брентфорд на „Боксинг дей“. На вратата се завърна капитанът Юго Лорис, който игра финал на Мондиал 2022 в Катар. В защита промените бяха две, като отпочиналият световен шампион Кристиан Ромеро и Бен Дейвис замениха Джафет Танганга и Ерик Дайър. Последното ново име бе това на Брайън Хил, който се появи на мястото на Деян Кулушевски. Така той помагаше на Хари Кейн и Хюн Мин Сон в атака. От другата страна Унай Емери не извърши промени в стартовите си 11.

Преди началото на мача двата отбора отдадоха почит към починалата бразилска легенда Пеле, който почина на 82-годишна възраст в четвъртък.

Срещата започна в спокойно темпо и в 9-ата минута Оли Уоткинс нахлу в наказателното поле на домакините, но шутира неточно. Чак в 40-ата минута "шпорите" създадоха голово положение, при което Кейн стреля с глава, но Ашли Йънг също игра с глава и не позволи на топката да премине голлинията. Малко преди почивката Буендия пробва далечен шут, но не намери очертанията на вратата.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Пет минути след почивката Дъглас Луис стреля от дистанция, а Лорис не се намеси достатъчно добре и Уоткинс подаде топката на Буендия, а аржентинецът се разписа за 0:1. В 57-ата минута Иван Перишич можеше да изравни, но прати топката над вратата.

В 68-ата минута Кейн шутира разочароващо, а пет минути по-късно загуби топката в своята половина. Джон Макгин със страхотен пас намери в наказателното поле Дъглас Луис, който удвои преднината на гостите. В 79-ата минута Луис се опита отново да се разпише, но този път Лорис хвана топката. До края на мача играчите на Конте така и не намериха сили поне за почетен гол.

След загубата си Тотнъм остава извън топ 4, заемайки пета позиция с 30 точки. Вила събра 21 точки, но въпреки това продължава да е на 12-ата позиция.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК