ФА Къп е най-старият футболен турнир в света и е мястото, където наистина може да станем свидетели на магията на царя на спортовете. Ярко доказателство за това бяха мачовете през уикенда.

Четвъртодивизионният Кроули направи сензация и елиминира елитния Лийдс с 3:0. Мениджърът на скромния тим Джон Йемс не само изненада именития си съперник Марсело Биелса с офанзивен стил на игра, а в края на мача пусна в игра 33-годишния Марк Райт, който е известен в Англия с участието си в няколко риали формата и с брака си с актрисата Мишел Кийгън.

През 2020 г. Райт реши да поднови футболната си кариера, която започва в школите на Уест Хям, Арсенал и Тотъм, но след това преминава през нискоразредни английски отбори. През 2011 г. спира със спорта и се насочва към телевизионните риалити формати. Трябва да се отбележи, че на 16 ноември 2008 г. левият бек играе за аматьорския национален отбор на Англия в контрола срещу втория тим на Босна и Херцеговина.

Шестодивизионният Чорли направи друга от сензациите в турнира, след като отстрани състезаващия се в Чемпиъншип Дарби Каунти, воден от Уейн Рууни. Играчите на тима станаха световна сензация, след като в съблекалнята изпълниха световния хит на певицата Адел „Someone like you“. За около 24 часа видеото беше гледано повече от 7 милиона пъти.

 

 

Изключително известна популярност придоби и осмодивизионният Марин, който отстъпи с 0:5 от Тотнъм. Въпреки забраната за фенове по стадионите в Англия, мачът беше наблюдаван от много зрители. Това се дължеше на местоположението на клубния стадион. Много хора наблюдаваха срещата от задните си дворове. Един от феновете се беше покачил на оградата и дори беше поставил до себе си и картонена фигура на Юрген Клоп в естествен ръст. Интересното е, че феновете на Тотнъм подкрепиха намиращия се пред фалит Марин, изкупувайки над 25 000 виртуални билети за мача. Тъй като двата отбора не успяха да си разменят екипите заради мерките за сигурност покрай пандемията от коронавирус, от Тотнъм изпратиха чисто нов комплект на своите фланелки за играчите на Марин.