Манчестър Сити официално представи норвежкия нападател Ерлинг Холанд, който беше привлечен от Борусия (Дортмунд). 21-годишният таран подписа петгодишен договор с „гражданите“.

Трансферът беше анонсиран още на 10 юли. Според непотвърдени данни, английският шампион ще плати 60 милиона евро на „жълто-черните“ от Дортмунд.

Ерлинг е син на бившия играч на „сините“ от Манчестър Алфи Холанд и само преди дни показа свои детски снимки с екип на Сити и №15, д който играе баща му при престоя си в клуба.

„Това е ден на гордост за цялото ми семейства. Винаги съм гледал мачовете на Манчестър Сити, а през последните няколко сезона беше удоволствие да ги наблюдавам. Радвам се, че отборът създава голови положения, което е перфектно за играч с моя стил“, заяви Холанд.

„В тима има много играчи от световна класа, а Пеп е един от най-великите треньори за всички времена. Вярвам, че съм на правилното място, за да постигна целите си. Искам да бележа голова, да печеля трофеи и да се развивам като футболист. Сигурен съм, че ще направя. Това е сериозен трансфер за мен и нямам търпение да започне предсезонната подготовката“, допълни норвежецът.