Ден преди официалния си дебют начело на националния отбор на Шотландия великият Диего Армандо Марадона даде пресконференция за журналистите. Той бе назначен няколко дни преди да навърши 48 години, а скандалите около помощния му щаб продължават.

“Не чувствам натиск от никого. Ако не бях приел това предизвикателство, всички щяха да кажат, че съм страхливец. Знам, че пътуването ще е трудничко, но в момента това е пътят, трябва да се класираме за първенството в ЮАР през 2010 година”, каза Дон Диего.


След първия отговор на Марадона последва въпрос за Божията ръка и по-рано казаното днес от помощник-треньорът на Шотландия Тери Бътчър, който заяви, че Диего го е излъгал в очите по време на мача, че е вкарал с глава. “Не знам защо Бътчър взема такава позиция. Англия спечели световното първенство през 1966 година с попадение, при което топката не мина голлинията”, каза Марадона.


И това бе единственият му по-интересен отговор на иначе спокойната пресконференция. “Будя се всяка сутрин и това ме прави доволен”, отговори новият селекционер на Аржентина по повод пристрастеността му към наркотиците.


Обещавам да се държа добре с президента на ФИФА Сеп Блатер, за който съм най-големият враг. Новият Марадона е пълен с ентусиазъм: “Моята първа тренировка беше фантастична”, каза Дон Диего./БЛИЦ