Новият треньор на Барселона Херардо Мартино даде първата си пресконференция след обявяването на новината и говори пред медиите в родината си.

“Всеки треньор би искал да разполага с играчи като Меси и останалите футболисти на Барселона. Надявам се, че ще бъда толкова добър, колкото те очакват и ще им помогна да продържат да печелят, заяви Мартино. - Наистина съм изключително щастлив от това, че Барселона взе под внимание моя стил на работа. Вярвам, че всичко ще се получи перфектно и ще оправдая големите очаквания, с които ще бъда натоварен. Надявам се, че ще свикна бързо с клуба. В момента все още обсъждаме как да продължим оттук-нататък. Мисля, че скоро всичко ще бъде уточнено и ще замина за Испания възможно най-бързо.”

Мартино призна, че Лео Меси има принос за неговото назначаване. “Не зная подробности как се е стигнаро до моя избор, но съм сигурен, че Хорхе Меси и Лионел са оказали влияние. Убеден съм, че мнението им е било потърсено и се е стигнало до това решение”, каза спецът. Той е близък със семейството на суперзвездата.