Аржентинската звезда на Барселона Лионел Меси изравни постижение от преди 69 години, след като има реализирани 19 гола в първите 13 кръга на испанската Примера дивисион. Това се случи след отбелязаните два гола срещу Леванте (4:0) във Валенсия през уикенда.
 
За последно такава резултатност в Испания бе постигана през сезон 1943/44, когато легендата на Барса Мариано Мартин и Ечевария от Овиедо вкарват по 19 попадения в първите 13 кръга на първенството.
 
Меси има общо 26 гола от 20 мача във всички турнири през този сезон. През миналата кампания 25-годишният аржентинец реализира рекордните 73 попадения във всички състезания. Ако продължава с темпото от началото на тази кампания, най-вероятно Меси ще я приключи със 78 гола и ще подобри собственото си постижение.
 
Аржентинецът е само на 3 гола от рекорда на Герд Мюлер за голове в една календарна година (85) и само контузия може да му попречи да подобри постижението на легендарния германец с екипите на Байерн и Бундестима. До края на календарната година Меси ще има възможност да играе в още 6 срещи на Барселона.