Лионел Меси за пореден път доказа, че е най-великият футболист в историята на Барселона, след като стана първият играч на каталунците с хеттрик на „Сантяго Бернабеу”. Аржентинецът направи това при победата срещу Реал (Мадрид) с 4:3, като два от головете му бяха от дузпи. Нито една от легендите на Барса като Йохан Кройф, Сесар Родригес, Паулино Алкантара и Христо Стоичков не бяха отбелязвали три гола на стадиона на вечния съперник.

Лионел Меси записа хеттрик №19 в Примера дивисион. Толкова има и Роналдо. Лидери по този показател са Телмо Сара и Алфредо ди Стефано (22).

11_1.jpg

Голямото шоу на „Сантяго Бернабеу” за съжаление бе помрачено от някой спорни отсъждания на съдията Ундиано Майенко, под чиято свирка Барселона спечели за пети път „Ел Класико” срещу „кралския клуб”. Първо той отсъди дузпа за домакините, въпреки че нарушението срещу Роналдо бе извън наказателното поле, а след това даде наказателен удар и за гостите след падане на Неймар. Повторенията показаха, че по-скоро бразилецът симулира, а в ситуацията с директен червен картон бе изгонен и Серхио Рамос.

Меси вкара първото си попадение в най-важния мач през март 2007 г. Тогава той записа фамозен хеттрик за 3:3 на „Ноу Камп”. После вкара два пъти при смазващото 6:2 насред Мадрид през май 2009 и заби и двата гола за успеха с 2:0 на „Бернабеу” в Шампионска лига в полуфиналите през 2011 г.

Аржентинецът счупи рекорда на легендата Алфредо ди Стефано за най-много попадения в „Ел Класико”. 26-годишният нападател вече има 21 гола във всички турнири срещу Реал. Неговият сънародник Ди Стефано е с 18 попадения в мрежата на Барса в 30 срещи между 1953 и 1964 година. Меси подобри рекорда само за 27 мача, след като бе изравнил рекорда на Ди Стефано на 2 март миналата година при загубата с 1:2 пак в Мадрид.

Лео подобри и още един рекорд. Той задмина мексиканеца Уго Санчес и вече е на второ място по голове в Примера дивисион. Аржентинецът има 237, Санчес е с 235, а лидер във вечната голмайсторска листа е легендата на Телмо Зара с 251 попадения.

Гостуванията на Реал Мадрид се оказват любими на Лионел Меси. Звездата на Барселона има най-много голове именно срещу "белите" - 12 (във всички турнири), когато става въпрос за гостувания на Барселона. Само в Примера дивисион Меси е вкарал 8 гола при визитите си на "Бернабеу". С по 7 попадения аржентинецът се е отчитал при гостуванията на Сарагоса и Сантандер.

МЕСИ ПОДОБРИ РЕКОРДА НА ДИ СТЕФАНО ПО ГОЛОВЕ В ЕЛ КЛАСИКО


4_6.jpg