Борусия (Мьонхенгладбах) детронира носителя на Купата на Германия за миналия сезон Шалке 04, след като го победи у дома с 3:1 в 1/8-финален двубой от турнира.

„Жребците” поведоха с гол на Хуан Аранго още в 18-ата минута и запазиха аванса си до края на първата част. След почивката звездата на домакините Марко Ройс вкара в 56-ата минута за 2:0 и на практика предреши мача. Все пак младокът Юлиан Дракслер върна интригата с гола си в 70-ата минута за 2:1. За повече обаче гостите от Гелзенкирхен нямаха сили въпреки присъствието в редиците им на звездите Раул и Клаас Ян Хунтелаар. Две минути преди края Марко Ройс вкара втория си гол в мача и оформи крайното 3:1, а тимът му се класира за 1/4-финалите на турнира.

В друг 1/8-финален сблъсък Щутгарт победи Хамбургер с 2:1 и също се класира за 1/4-финалите на надпреварата. Точен на два пъти за успеха на „швабите” бе Какау в 23-ата и 62-ата минути, докато между тези две попадения неговият съотборник Вилиам Квист си вкара автогол в 54-ата минута. В крайна сметка Щутгарт продължи напред, а гостите от Хамбург приключиха с участието си в турнира.