Жозе Моуриньо излезе с официална декларация, след като беше освободен от мениджърския пост на Челси в четвъртък. Изявлението на португалския специалист беше разпространено под формата на съобщение от страна на неговите агенти от базираната в Лос Анджелис компания „CAA“. В четвъртък и петък Специалния не взе отношение относно уволнението си.

ТЕКСТЪТ НА ДЕКЛАРАЦИЯТА

„Жозе Моуриньо е доволен от втория си престой в Челси, тъй като успя да зарадва феновете с шампионската титла във Висшата лига – трофей, който в няколко години убягваше на клуба. Той е изключително горд от спечелените осем купи с Челси и благодари на привържениците на клуба за подкрепата по време на двата му престоя на „Стамфорд Бридж“.

По време на кариерата си Жозе понякога сам е решавал да напусне, но Челси е единственият клуб, който го е уволнявал, при това два пъти. Всяка раздяла за него е край на един цикъл, но и възможност за ново начало. Жозе се надява, че бъдещето му след престоя в Челси ще бъде толкова успешно, колкото беше и след първата му раздяла с клуба през 2007 г.

Моуриньо няма да взима почивка, тъй като не е изморен. Той не се нуждае от това. Гледа позитивно в бъдещето. Жозе обича футбола и ще го видим на терена да помага на своите приятели. Жозе Моуриньо няма да посещава футболни мачове на високо ниво, тъй като не иска да подклажда никакви спекулации за бъдещето си.

Жозе ще продължи да живее в Лондон и се надява, че семейството му ще получи възможност за спокоен живот. Той няма да говори пред журналисти в близко бъдеще и моли медиите да уважат молбата му.“