Повече от 230 000 души, включително президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва, отдадоха почитта си на великия Пеле в град Сантос, преминавайки покрай отворения ковчег. Той беше изложен на стадион "Вила Белмиро".

Поклонението пред тленните останки на Пеле продължи 24 часа.

Говорител на Сантос съобщи, че над 230 хиляди души са преминали край ковчега и са си взели последно сбогом с Краля на футбола. 

Трикратният световен шампион с Бразилия почина на 29 декември на 82-годишна възраст. Пеле прекара последния един месец от живота си в болница „Алберт Айнщайн“ в Сао Пауло, където лекарите облекчаваха болките му, тъй като тялото му вече не реагираше на терапията за лечение на рак на дебелото черво. Легендата имаше проблеми със сърцето и бъбреците.

Хората образуваха дълги опашки пред стадиона в Сантос, където Пеле игра през по-голямата част от живота си, и чакаха до два часа, за да отдадат почитта си дори през нощта, съобщиха от футболния клуб.

"Да живее кралят", гласеше огромен транспарант на стадиона. 

Извращение до ковчега на Пеле, настръхнаха срещу популярна личност СНИМКИ

Наскоро положилият клетва президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва пристигна с хеликоптер и застана до ковчега на Пеле, покрит с бразилско знаме.

Процесия, носеща ковчега на Пеле, премина през улиците на Сантос покрай квартала, където живее 100-годишната му майка Селесте Арантес, и ще завърши до Мемориалния некропол "Екуменика", където той ще бъде погребан на частна церемония.

Погребват Пеле в уникална гробница, вписана в рекордите на Гинес ВИДЕО