ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Габриел Арантес до Насименто и Октавио Фелинто Нето, внуци на легендата Пеле и деца на Сандра Реджина, присъстваха на поклонението пред ковчега на дядо им на стадион „Вила Белмиро“ и говориха пред медиите. Габриел разкри, че посещението на Пеле в болницата „Алберт Айнщайн“ в деня преди смъртта му е едва вторият път, когато е бил с дядо си.

„Беше смесица от емоции. Бяхме в САЩ, леля ми се обади по молба на дядо ми и беше много емоционално. За втори път видях дядо си лично. Разговаряхме, казах му всичко, колко много му се възхищавам като играч и като човек. Останахме със стиснати ръце, молехме се, говорехме... Беше много тъжен момент, но много важен за мен и брат ми. С брат ми се опитахме да играем, но не сме играли и 10% от футбола на дядо ми. Всички бразилци по света знаят какво направи дядо ми тук за Сантос. Като фен на Сантос, знаейки всичко, което направи във Вила Белмиро, мисля, че нямаше по-добро място да се сбогувам с него. Много се гордея с дядо си, за всичко, което направи за Сантос и за Бразилия. Много тъжен ден, но съм сигурен, че ще обърнем нещата“, сподели 22-годишният Габриел.

„Едни садят, а други жънат. Това беше това, което майка ми искаше най-много, сега жънем всичко. Вярвам, че любовта побеждава, това е най-важното нещо и наследството остава, че прошката лекува всичко. Любовта лекува всичко и това е, което можем да вземем със себе си до края на живота си“, добави Октавио.

Габриел и Октавио са синове на Сандра Реджина Арантес до Насименто Фелинто, призната за дъщеря на Пеле през 1996 година след дълга съдебна битка. Сандра Реджина е родена в Гуаружа на 24 август 1964 година и е дъщеря от връзката на Краля на футбола с прислужницата Анисия Мачадо. През 2005 година Сандра Реджина откри рак на гърдата, който завърши с метастази - когато болестта се разпространи в други части на тялото. Тя почина на следващата година поради дихателна недостатъчност и сърдечен арест.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ПОКЛОНЕНИЕТО ПРЕД КОВЧЕГА НА ПЕЛЕ