Националите на Франция демонстрираха страхотно уважение към съперника след приятелската среща с Германия, спечелена от "петлите" с 2:0. Както вече стана ясно, немците прекараха нощта на „Стад дьо Франс“ заради серията от атентати в Париж, в които загинаха поне 150 души. Бомби избухнаха и до входовете на стадиона в квартал Сен Дени. Жертвите на "Стад дьо Франс" са поне трима човека.

След мача германците бяха задържани в съблекалнята от съображения за сигурност, като властите не са разрешили на възпитаниците на Йоахим Льов да напуснат стадиона до сутринта. В знак на съпричастност с колегите си играчите на Франция също категорично са отказали да бъдат изведени и да се приберат в домовете си. "Петлите" са имали възможността да бъдат съпроводени от охраната, но не са се възползвали от това и са избрали да останат до колегите си от Германия.

В същото време хотелът на Бундестима е бил предварително известен и това го е направило лесна цел за евентуални нови терористични атаки. Точно затова силите за сигурност са забранили на немците да напуска "Стад дьо Франс".

"Френският национален отбор обяви единодушно, че докато Германия е на стадиона, те също ще останат. Това беше невероятен жест на другарство от страна на французите", заяви днес временният президент на Германската футболна асоциация Райнхард Раубал.