ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Президентът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес обяви, че ще заведе дело срещу националката Дженифър Ермосо. Вчера 46-годишният бос на испанския футбол обяви, че няма да подаде оставка заради скандала, разразил се след негова целувка по устните на Ермосо след победния финал на световното първенство за жени. Действието му беше счетено за сексуално посегателство.

Рубиалес обяви, че е получил разрешение от футболистката за целувката. Твърдението му беше опровергано от испанската националка. Освен това общо 80 състезателки по женски футбол в Испания обявиха, че няма да играят за представителния тим на страната, докато Луис Рубиалес не подаде оставка.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+)

След опровержението от Дженифър Ермосо президентът на Испанската футболна федерация обяви, че ще потърси съдебно решение, с което да изобличи лъжите, разпространявани по негов адрес от футболистката и нейни представители.

„Ще вземем всички нужни легални действия, за да защитим честта на Федерацията и нейния президент“, обявиха от испанската футболна централа.

В същото време ФИФА днес реагира на скандала и временно отстрани Луис Рубиалес. Санкцията му за момента е за срок от 90 дни. Действията срещу шефа на Испанската футболна федерация са предприети с цел да се запазят фундаменталните права на Дженифър Ермосо. Дисциплинарната комисия към световната футболна централа забрани на Рубиалес да осъществява или да прави опити за контакт с футболистката или нейни представители.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!