Кошмарът за Манчестър Сити може да придобие още огромни размери и всички играчи да прекратят договорите си, ставайки свободни агенти. Това твърди един от водещите адвокати по спортно право в Англия Джон Мерзад. Според него не само футболистите, но и всеки един от треньорския щаб, начело с Хосеп Гуардиола, има вероятност да скъса контракта си.

В петък стана ясно, че Сити е лишен от правото на участие в евротурнирите през следващите два сезона и трябва да плати глоба от 30 милиона евро. Поводът за това са подадени фалшиви финансови документи за периода 2012-16 година.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Ако наказанието на УЕФА бъде потвърдено от Спортния арбитражен съд в Лозана, където „гражданите“ се гласят да обжалват, тогава ще дойде ред на допълнително разследване на Висшата лига и е възможно да се отнемат точки на тима със задна дата за всеки един от сезоните във въпросния период. Така Манчестър Сити дори може да загуби една от титлите си през 2012 или 2014 година.

Според адвокат Мерзад, който представлява редица известни играчи, мениджъри, агенти и клубове, „гражданите“ са нарушили една от клаузите за конфиденциалност в договорите на футболистите, които имат право едностранно да ги прекратят.

„Сити нарушава фундаментално договорите на играчите, давайки им право по този начин те да си тръгнат или да потърсят по-добри финансови условия, за да останат”, споделя Мерзад.