Бившият английски национал Гари Линекер ще се завърне в ефира на „Би би Си“. Както е известно, той беше свален като водещ на съботното предаване „Мач на деня“, след като над телевизията беше оказан политически натиск.

Причината за това беше публикация на легендарния нападател в „Туитър“, в която сравни новите английски закони срещу емиграцията с Германия от времената на нацизма.

Сега обаче става ясно, че Линекер ще води програмата на телевизията за мачовете от турнира за ФА Къп през следващия уикенд. Ръководството на медията и голмайсторът на Мондиал`86 са имали тежки преговори в последните два дни, като в крайна сметка са постигнали договорка относно взаимоотношенията им оттук нататък.

Както е известно, след информацията за падането на Гари Линекер от ефир, редица водещи на спортни предавания на "Би Би Си" го подкрепиха и отказаха да се появяват като негови заместници. Другите коментатори в предаването "Мач на деня" - бившите национали Йън Райт и Алан Шиърър, също отказаха да излязат пред камерите.