Байерн и Барселона обявиха официално трансфера на Роберт Левандовски. Двата клуба постигнаха устна договорка още в петък, а 33-годишният нападател замина за САЩ, където каталунците са на подготовка, за да премине медицински прегледи.

Всички детайли между двата клуба бяха уточнени и сделката беше финализирана. Каталунците ще платят 45+5 млн. евро за Левандовски, който подписа договор за 4 години с испанскяи гранд, който включи откупна клауза от 500 млн. евро в договора.

Баварците използваха социалните мрежи, за да благодарят на Лева. Той дойде на „Алианц Арена” през 2014 година със свободен трансфер от Борусия (Дортмунд) и за 8 години изигра 375 мача за Байерн и вкара 344 гола. Полякът стана шампион на Германия 8 пъти, три пъти спечели Купата на Германия, пет пъти Суперкупата на Германия, а по веднъж Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

Левандовски стана голмайстор на Бундеслигата шест пъти, а през сезон 2020/21 счупи рекорда за Герд Мюлер с 41 гола в първенството и получи Златната обувка за най-резултатен футболист в Европа. През 2020 г. и 2021 г. беше избран за Футболист на годината на ФИФА.