Звездата на Манчестър Сити Кевин де Бройне беше избран за Играч на сезона във Висшата лига. 30-годишният белгиец печели наградата за втори път. Tой беше номер 1 и през сезон 2019/2020. 

Де Бройне изигра поредния си отличен сезон в английското първенство, отбелязвайки 15 гола и отчитайки се със 7 асистенции. За трета поредна година футболист на Сити печели престижната награда. През 2021 г. Играч на сезона стана португалецът Рубен Диаш. 

Победителят за наградата се определя от гласуване на фенове на страницата на Висшата лига, гласовете на 20-те капитани на отборите в елита и футболни експерти. Осем играчи бяха номинирани за отличието, а сред тях бяха Мохамед Салах и Хюн-Мин Сон, които се борят и за голмайсторския приз. Другите номинирани бяха защитниците Жоао Кансело и Трент Александър-Арнолд, Джаред Боуен, Букайо Сака и Джеймс Уорд-Праус.

Както е известно, утре предстои да разберем кой ще спечели шампионската титла в Англия. Maнчестър Сити е с 90 точки преди домакинството си на Астън Вила, а Ливърпул (с 89 точки) посреща Уулвърхемптън. Всички мачове от последния кръг стартират в 18:00 часа в неделя.   

Припомняме, че двата двубоя между Манчестър Сити и Ливърпул този сезон завършиха наравно, но "гражданите" имат превес в головата разлика, което ще е решаващо при евентуално равенство в точките в крайното класиране.