Лацио спечели домакинството си на Венеция с 3:1 в мач от първия кръг на Серия А. Гостите поведоха в резултата в 3-ата минута, но римските "орли" се съвзеха от този шок, за да направят обрат.

Венеция откри резултата в 3-ата минута. Магнус Андерсен бе намерен с хубав пас в наказателното поле от Микаел Елертсон и с хубав изстрел в левия ъгъл не остави шансове на Иван Проведел.

Само 8 минути по-късно Лацио изравни след голяма грешка в защитата на гостите. От нея се възползва Валентин Кастеянос. След това се откриха още добре възможности преди Кастеянос, който обаче не успя да се възползва от тях.

В 43-ата минута римските “орли” получиха дузпа след нарушение на Париде Тремолада. Зад топката застана Матия Дзакани, който не остави шансове на Йоронен.

До края на първото полувреме домакините можеха да стигнат до трето попадение, но Фисайо Деле-Баширу и Адам Марушич се отчетоха с пропуски.

В 55-ата минута отново Кастеянос бе разколебан от Йоронен, който направи поредното си спасяване. 11 минути преди края на двубоя Венеция можеше да изравни. Ридгесиано Хапс обаче отправи лош удар, който не затрудни Проведел.

В 81-ата минута Джорджо Алтаре си отбеляза автогол, с което Лацио поведе с 3:1.

Във втория кръг римските "орли" ще гостуват на Удинезе, докато Венеция приема Фиорентина.