ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Вдовицата на Пеле Марсия Сибеле Аоки ще наследи 30% от неговото богатство. Това е записано в завещанието. Новината беше съобщена пред АФП от адвоката на третата и последна съпруга на Краля на футбола Луис Кингел. Освен това той разкри, че незаконна дъщеря па Пеле може да получи част от неговото наследство.

Както е известно, единственият трикратен световен шампион по футбол почина на 29 декември на 82-годишна възраст. В последната си воля той е посочил, че вдовицата му получава имението в Гуаружа (крайбрежен курорт, разположен южно от Сау Пауло), където двамата са живеели до смъртта на Пеле.

Марсия Сибеле Аоки ще наследи още недвижими имоти и дял от търговската марка "Пеле". Кингел съобщава, че това обаче предстои да бъде уточнено допълнително след пълна инвентаризация на всички активи.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Останалите 70% от наследството ще бъде разделено между децата на Краля на футбола, включително и от негова непризната до момента дъщеря, чието бащинство трябва да бъде доказано в съда.

„Пеле индикира вероятността да съществува негова незаконна дъщеря, но това трябва да бъде установено пред съда с ДНК тест. Пробата не е могла да бъде взета приживе от легендарния бразилец заради влошеното му състояние и пандемията от коронавирус“, коментира Кингел.

Адвокатът уточни, че въпросната вероятна дъщеря е с бразилска националност и е завела дело за признаване на бащинството на Пеле. През септември 2022 г. съдът в Сао Пауло е наредил да се вземе ДНК проба. Сега тя трябва да бъде направена на някое от седемте официално признати деца на Краля на футбола.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК