Съперникът на ЦСКА в третия предварителен кръг на Лигата на конференциите - Осиек пази скъп спомен от легендарния Пауло Ди Канио в клубния си музей. Там е изложена негова обувка „Док Мартенс“, пише dsport.

През 1999 година Уест Хям и Осиек се изправят един срещу друг в първия кръг за Купата на УЕФА. След победа с 3:0 у дома и 3:1 като гост в Хърватия „чуковете“ се класират напред в надпреварата.

Тогава титуляр за Уест Хям е италианската звезда Ди Канио и след мача Осиек се сдобива със скъпия дар, който към днешно време е един от екземплярите в клубния музей.

БЛИЦ припомня един любопитен момент - мачовете на Осиек с английските „чукове“ са споходени от скандал. В състава на Уест Хям играе хърватинът Игор Щимац. Той обаче няма право да е на терена заради наказание – получен червен картон четири години по-рано. След двубоя Осиек подава жалба с намерението да спечели служебно. След дълго заседание Дисциплинарната комисия към УЕФА обаче решава да не накаже Уест Хям и санкционира самият футболист, който бил длъжен да уведоми клуба си, че изтърпява стара санкция отпреди години.