Ивайло Петев официално е треньор на националния отбор по футбол на Босна и Херцеговина. Българинът беше представен на специална пресконференция и подписа договор за 2+2 години, след което опита да свали напрежението, породено от избора му за поста.

"В известен смисъл бях изненадан от негативните коментари по свой адрес. Но все пак искам да благодаря на всички. Вярвам в себе си и в това, че ще постигнем добри резултати", каза Петев, след което беше попитан за протеста на няколко десетки ултраси пред сградата на местната футболна асоциация срещу назначението му.

"Ако се бяха събрали 10 хиляди души, щях да ги разбера. Аз знам какво правя и ако ме оставите да работя, резултатите ще дойдат. Ако обаче са лоши, ще поема отговорността.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Групата ни не е неприятна, но ще играем за победа във всеки мач. Дали ще успеем, никой в тази зала не може да каже. Очакванията са големи и затова приех работата. Винаги съм работил под натиск. Дойдох да си свърша работата и съм сигурен, че мога да се справя. Не се отказвам и знам, че не съм идеален, но с играчите, които имам,. можем да постигнем добри резултати.

Ще следя местното първенство, ще гледам всеки един отбор и съм сигурен, че скоро ще съм наясно с качествата на всеки", заяви Петев.