Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович даде интервю за босненското издание „Life“, в което подкрепи българския специалист Ивайло Петев, който през миналата седмица беше избран за селекционер на националния отбор на Босна и Херцеговина.

„Новият треньор е голямо футболно име в България. Познаваме се, защото имахме няколко сблъсъка един срещу друг. Ивайло е преди всичко много добър човек и много добре познава футбола. Той постигна големи успехи в България. Бих подчертал, че е човек с характер, което е изключително важно“, обяви Акрапович.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Знае как да създаде атмосфера. По мое мнение е страхотен експерт и трябва да му се даде шанс да работа така, както смята, че е най-добре. Всички ние трябва да го подкрепим и да създадем добра атмосфера. Бих искал да се обгради с позитивни хора като Томислав Пиплица или Елвир Бажич, за да защитават гърба му“, допълни 53-годишният босненец, който вчера призна, че също е имал предложение да поеме националния тим на родината си.

„Селекционерът на Босна и Херцеговина винаги ще има моята подкрепа. Ако не беше Петев, а някой друг – пак щях да го подкрепя. Когато дойдох в България, поисках съвет от Ивайло. Телефонът му беше отворен за мен 24 часа в денонощието и винаги предлагаше да ми помогне. Защо да не дадете шанс на такъв човек. Твърдя, че има страхотни познания, но ще му отнеме време, за да направи правилния път за националния отбор“, призна Бруно.

„В момента с ЦСКА сме трети, с равни точки с втория. Когато пристигнах през ноември, играчите бяха уморени от Европа и в клуба бушуваше короната. Но някак закърпихме положението и в крайна сметка се вдигнахме. Спечелихме градското дерби с Левски, победихме Рома в Лига Европа. Успяхме и срещу по-слаби отбори от нас като качество, защото тези мачове са най-трудни“, коментира треньорът на „червените“.

„Няма по-щастлив човек от мен. Феновете на Локомотив (Пловдив) ме носеха на ръце. Успехът обаче ми показа, че мога да направя повее и че съм готов за следващата стъпка. И това беше най-добрият и успешен клуб в България ЦСКА. Надявам се да потвърдя резултатите си и тук“, завърши Акрапович.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2021