Президентът на УЕФА Мишел Платини обяви, че отлага обявения за този уикенд Изпълком на европейската футболна централа. Управата трябваше да се събере, за да обсъди действията си след преизбирането на Сеп Блатер за президент на ФИФА. Вчера швейцарецът обяви, че напуска поста си и затова Платини отложи срещата на Изпълкома.
 
„Аз, както и повечето футболни фенове, следях случващото се покрай разследването на корупцията във ФИФА. След вчерашното изявление на Сеп Блатер реших, че ще бъде по-правилно да отложим спешната среща на Изпълкома, която беше анонсирана през миналата седмица и трябваше да се проведе в предстоящия уикенд в Берлин“, заяви Платини пред сайта на УЕФА.
 
„От гледна точка на всекидневно променящата се информация, вярвам, че е по-мъдро да изчакаме и да се съобразим с обстановката. Едва след това ще може да вземем решение. В следващите седмици ще имаме други възможности за събиране. Надявам се тогава да има повече яснота около ситуацията. Така през уикенда в Берлин ще имаме възможност да се насладим само на едно от чаканите събития на УЕФА – финалът на Шампионската лига“, добави президентът на европейската футболна конфедерация.