Сигурно вече няма как да не знаете, че спортната аудитория вече чака с нетърпение стартът на един от най-вълнуващите европейски турнири. Не е изненада, че дори анализаторите от Nostrabet ни предоставят доста подробен материал относно Евро 2021 и всички по-интересни възможности. Можем дори да открием и малко информация за електронната версия на е-Евро 2021?

Какво е това, бихте попитали? Футболните фенове могат да бъдат изключително щастливи от факта, че могат да открият всичките 55 футболни асоциации и с помощта на електронните технологии и спогодбата между Konami eFootball PES 2021 Season Update за Playstation 4 можем да открием още една футболна емоция, но с помощта на електронните игри. Миналогодишното Евро 2020 в електронен формат беше спечелено от Италия, а настоящето ще бъде решено много скоро. Най-вероятно подозирате, че нещо не е наред, особено след като има леко разминаване в годините и идеите.

Нека поясним, електронната игра позволява всяка година да се провежда всяко едно футболно първенство, като дори не се налага да се чакат четирите години. Повечето професионални електронни атлети всяка година подготвят този вид забавление и създават доста интересни моменти за аудиторията. Необходимо е да прекарате няколко минути в гледането на футболните дербита и дори няма да ви прави впечатление, че не гледате реална среща - графиката е красива, отново разполагате с коментарно студио и дори букмейкърите приемат прогнози на този вид забавление, следователно е футбол, при това тук турнирите не се отменят, просто формат на провеждане става малко по-различен.

До този момент около 16 страни са излезли от групите за eЕвро 2021. Има и още 6 отбора, които успяват да влязат след плейофите. Логичното е, че отново ще има няколко групи, като финалът е подготвен за Лондон, просто няма да се случи на реален стадион, а под електронна платформа. В групите ще има нокаут срещи, тоест най-доброто от две, докато при финала ще има най-добър резултат от 3 мача.

Наградният фонд не може да се доближи до официалния на UEFA, но можем спокойно да заявим, че около 100 000 евро ще се поделят между финалистите, а победителят ще вземе 40 000 евро, което не е малко, но все пак. Финалите ще се играят на 9-10 юли и препоръчваме да им обърнете внимание, поради простата причина, че дори и да говорим за компютърна игра, не е трудно да открием приятните възможности и умения на самите играчи, които правят самия формат едно доста добро удоволствие за зрителите.

Не трябва да се изненадваме, че електронните спортове продължават да печелят вниманието на аудиторията, а и изобщо не е трудно за всеки един почитател да открие толкова добре подготвена и точна платформа, все пак компанията Konami е основен спонсор не само на това първенство, но и на отбори като Байерн Мюнхен и докато мнозина ще гледат с интерес европейското първенство по футбол, можем да бъдем сигурни, че аудиторията от почитатели на електронните спортове няма да изпусне възможността да си подари именно това забавление. Все пак на този етап имаме близо половин милиард почитатели, като се очаква същите да се повишават. Създаването на алтернативно футболно първенство не трябва да ни изненадва, а само да ни радва.