ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Португалия записа най-голямата победа в историята си, надделявайки с впечатляващото 9:0 срещу Люксембург в мач от група група "J" на квалификациите за Евро 2024. По всичко изглежда, че селекцията на Роберто Мартинес няма да има проблеми с класирането на шампионата на Стария континент, след като е с пълен актив от 18 точки след 6 успеха от 6 срещи до момента. 

Португалците също така продължават да бъдат без допуснато попадение във вратата си, като головата им разлика набъбна до 24:0. 

Голямата звезда Кристиано Роналдо пропусна срещата с Люксембург заради наказание. 

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Защитникът на ЦСКА Енес Махмутович беше на терена цял мач, но гостите се представиха отчайващо в защита и допуснаха цели 9 гола. Бранителят на "армейците" получи жълт картон в 65-ата минута.

По две попадения реализираха Гонсало Инасио, за когото това бяха първи голове за Португалия, Гонсало Рамош, който замести Кристиано Роналдо, както и Диого Жота. Рикардо Орта, Бруно Фернандеш и Жоао Феликс също се разписаха. Опитният халф на Манчестър Юнайтед се отчете и с три асистенции. 

Това е най-голямата победа в историята на Португалия, който до момента имаше три успеха с по 8:0.

Люксембург пък в миналото е записвал поражения с по 0:9 от Германия и на два пъти от Англия. За скромния тим това са най-тежките загуби до момента в историята.

Люксембург е трети в класирането в група "J" с 10 точки. Загубата е едва втора за Махмутович и компания. Първата бе отново от Португалия - 0:6. 

На втората позиция с 13 точки са националите на Словакия, които тази вечер спечелиха с 3:0 срещу Лихтенщайн след голова вихрушка в началото. До шестата минута точни бяха Давид Ханцко, Ондрей Дуда и Роберт Мак. 

Исландия се наложи с минималното 1:0 при домакинството на Босна и Херцеговина. Единственото попадение реализира Алфред Финбогасон в добавеното време. Двата отбора имат по 6 точки.

Португалия - Люксембург 9:0
1:0 Гонсало Инасио (12), 2:0 Гонсало Рамош (18), 3:0 Гонсало Рамош (34), 4:0 Гонсало Инасио (45+4), 5:0 Диого Жота (57), 6:0 Рикардо Орта (67), 7:0 Диого Жота (77), 8:0 Бруно Фернандеш (83), 9:0 Жоао Феликс (88)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!


* Енес Махмутович/Снимка: Profimedia.bg