Бившият сръбски национал и много добър приятел на Димитър Бербатов от престоя им в Манчестър Юнатед Неманя Видич изригна по адрес на местната футболна федерация в отворено писмо.

Той открито атакува шефовете на местния футбол, че работят в полза на футболни мениджъри и ги упреква в липсата на грижа за най-младите.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Достатъчно! Трябва да кажа това, което ми е на сърцето и да споделя мислите си с обществеността. Цялата ни футболна система е в ръцете на хора със съмнителни намерения и позволява на хора със съмнителни биографии да печелят пари. Това е система, която учи децата, е не е важно кой си на терена и какво правиш. Система, която изгони треньор, класирал се за световно първенство. Мен ме е срам, засрамете се и вие! При нас "успял" човек е този, който може да манипулира системата и закона. Докато това не се промени - няма да има напредък", изригна Видич.

Припомняме, че в последните няколко дни сърбите загубиха решителен бараж за класиране на Евро 2020 след дузпи от Шотландия, а снощи отпаднаха от престижната Лига Б на Лигата на нациите въпреки успеха с 5:0 над Русия.